Sikker levering

- i hele Norge

Frakt 99 kr.

- fri frakt over 2500 kr.

Alle kan handle

- både bedrifter og private

Enkel bestilling

- raskt og trygt

Belysning

Den rette belysning gir deg ikke bare et opplyst rom eller utendørsareal, det skaper også sammenheng i boligen, forbedrer ditt innemiljø og sparer deg for mange penger på strømregningen. Hos WATTOO.NO har vi et stort og moderne utvalg av armaturer og lysstoffrør, innendørslamper, downlights og utendørslamper,  som oppfyller kravene til godt og energisparende design.

Belysning er en stor del av innredningen, både utendørs og innendørs, hvilket er et emne hvor behovet sjeldent er det samme for alle, og hvor den personlige smak har rikelig mulighet for å skinne igjennom. Videre kan det være en vanskelig oppgave å vurdere den ene lampe framfor den andre, særlig når utvalget av belysning er så stor. Vi ønsker gjerne å hjelpe deg videre, derfor får du nedenfor konkrete råd til hvordan du velger den helt riktige belysning, og hvilke ting du skal være oppmerksom på når du ser etter nye spotter, armaturer, lamper eller noe helt annet.

Guide til kjøp av belysning og lamper

Som du nok allerede har forstått, så finnes det virkelig mange forskjellige el-artikler innenfor kategorien vi kaller belysning. Det kan derfor være vanskelig å velge riktig, for hva skal man se etter, og hvordan vurderer man om det ene produkt er bedre enn det andre? Hos WATTOO.NO har vi forhandlet lamper, downlights, og annen relatert belysning i mange år, og vi har derfor stor erfaring innenfor å velge den riktige belysning. Nedenfor får du derfor håndgripelige tips til å velge riktig første gang.

Skap god belysning med gulv- og bordlamper
Hvis du ser rundt i lokalet du befinner deg i, så vil du sikkert også bemerke at det meste av belysningen kommer ovenfra. Det er nemlig veldig vanlig primært å belyse rom med taklamper eller vegglamper. Men det er ikke ensbetydende med at takbelysning gir det beste lyset i rommet. Faktisk er det motsatte ofte tilfellet, men en kombinasjon av lyskilder kan hjelpe deg godt på vei.
Taklamper kan nemlig godt ha negativ innflytelse på hvordan rommet ditt oppleves og føles. Typisk vil nedadrettet belysning nemlig ikke belyse alle overflater og områder i ditt rom, noe som medvirker til at rommet føles mindre enn det egentlig er.

Løsningen er derfor å variere dine lyskilder, slik at størstedelen av lokalet blir lyst opp. Hvis du klarer å skape god sammenheng mellom din takbelysning og dine bordlamper eller gulvlamper, så vil du få et rom som virker større og som er mer behagelig å oppholde seg i, når mørket faller på.

Hos WATTOO.NO finner du alltid et stort utvalg av belysning som gir deg rikelig mulighet for å sette ditt preg på belysningen i rommet. Se for eksempel de moderne lampene fra kjente merker som Nordlux og Markslöjd. Videre anbefaler vi at du ser nærmere på Respect Serien, som gir deg mulighet for selv å designe dine egne lamper.

Undersøk hvilke pærer du liker best
En av de tingene som veldig mange undervurderer og nedprioriterer når de skal kjøpe nye lamper eller belysning, eller lyskilden. Sagt på en annen måte, så blir det ikke tenkt nok over hvilke pærer som blir satt inn i de nykjøpte lampene.

Forskjellige pærer gir forskjellig lys, og det kan sånn sett betale seg å undersøke hvilke lyskilder man liker best. Det har tross alt en stor påvirkning på belysning i rommet, derfor bør lyskilden være en del av dine overveielser. Nedenfor kan du lese litt om hva du skal se etter når du kjøper nye pærer til lampene dine.
Som du kanskje allerede vet, finnes det mange forskjellige typer pærer, for eksempel LED pærer, halogenpærer, energisparende pærer og glødepærer. De forskjellige pærene har forskjellige egenskaper, som kanskje eller kanskje ikke passer til nettopp dine behov. Felles for dem alle er at du for det meste kan vurdere dem på bakgrunn av deres lyskvalitet.

Som utgangspunkt er det tre forskjellige elementer man skal ta hensyn til når man vurderer en pære sin lyskvalitet; fargegjengivelse, fargetemperatur og lysstrøm. De forskjellige pærene utmerker seg mer eller mindre på de forskjellige parametrene, derfor kan de være til god hjelp når du skal velge lyskilde.  

Varier belysningen med en dimmer
Det siste gode råd du får med på veien er å variere belysningen med en dimmer. Det finnes nemlig mange forskjellige modeller med innebygget dimmer, og det er en god måte å skape god belysning og innemiljø på.
Som du nok vet, så skifter det naturlige lys fra solen mye i løpet av dagen, og derfor varierer behovet for kunstig belysning også. En lampe med dimmer gir deg god mulighet for å tilpasse belysningen i forhold til det naturlige lys, og det gir ofte et behagelig lys i rommet som hverken er for skarpt eller gjennomtrengende.