Sikker levering

- i hele Norge

Frakt 99 kr.

- fri frakt over 2500 kr.

Alle kan handle

- både bedrifter og private

Enkel bestilling

- raskt og trygt

Lyskilder

Uten de riktige pærene som kan gi et godt og behagelig lys, er selv de flotteste lampene ikke mye verdt. Hos WATTOO.NO finner du et stort og bredt utvalg av forskjellige lyskilder til din belysning fra anerkjente kvalitetsbevisste produsenter. Se vårt flotte sortiment av alt fra LED-pærer til spesialpærer her på siden, og finn nettopp den pæren du trenger.

Utvalget av forskjellige pærer er svært stort, så det kan være vanskelig å navigere rundt i de mange forskjellige typene av lyskilder. Hvis du ikker har helt oversikt over hva du skal se etter når du skal kjøpe en ny pære, kan du finne en guide til kjøp av pærer ovenfor.

Slik finner du den helt riktige pæren


Det kan være litt av en vitenskap å velge den helt riktige pæren, uansett om det er en glødepære, halogenpære, vintagepære eller noe helt annet. Det krever nemlig at man kjenner til sentrale begrepene, og vet hva de forskjellige begrepene forteller noe om. Det kan vi hjelpe deg med, så nedenfor kan du lese mer om fargegjengivelse og fargetemperatur.
 
En av de første tingene du skal se etter når du er på jakt etter en ny pære er fargegjengivelsen. Den sier nemlig noe om hvor god pæren er til å gjengi vanlig dagslys. Fargegjengivelsen på pæren uttrykkes ved en Ra verdi, og den skal helst være så nærme 100 som mulig.

Selv om tommelfingerregelen er at lyskildens Ra verdi skal være så nærme 100 som mulig, så sier det ikke alt. Derfor er det bedre å ha som utgangspunkt at pæren som minimum skal ha en Ra verdi over 80. Det er nemlig den typiske grensen for når man kan snakke om god fargegjengivelse. Holder du deg til denne verdien eller over kan du være sikker på at du har en pære med god fargegjengivelse, og dermed et behagelig lys.

I tillegg til fargegjengivelsen har fargetemperaturen på pæren mye å si. Pærens fargetemperatur måles i Kelvin, og her er det en god tommelfingerregel å holde seg til 2600-3000 Kelvin. Det gir nemlig et varmt og behagelig lys.

Tidligere var det sånn at de klassiske glødepærene og og halogenpærene hadde den beste og mest behagelige fargetemperatur med en Kelvin på 2600-2800, og at de strømsparende LED-pærene ga et litt kaldere lys, som ikke falt i god smak hos særlig mange. Det er heldigvis ikke gjeldende lenger, fordi de moderne LED-pærene kommer nå med et varmere og penere lys.

Ta høyde for pærens levetid

Fargetemperaturen og fargegjengivelsen sier mye om kvaliteten av lyset som gjengis, men sier ikke noe om hvor lenge pæren holder. Og det har selvfølgelig også stor innflytelse på om pæren er et godt valg eller ikke.

En av de helt klare fordelen med LED-pærer kontra halogenpærer og tradisjonelle glødepærer er at de ofte holder i mye lenger tid. De moderne LED-pærene har en levetid på opp mot 25.000 timer, hvilket er 10-12 ganger så lang tid som vanlige glødepærer, og 4-6 ganger så lang tid som halogenpærer. Det er altså verdt å ta med i overveielsen, særlige hvis du har mange pærer som skal skiftes ut.

Se alle produkter i kategorien Belysning