Sikker levering

- i hele Norge

Frakt 99 kr.

- fri frakt over 2500 kr.

Alle kan handle

- både bedrifter og private

Enkel bestilling

- raskt og trygt

Kabel, ledning & rør

Hvis du skal installere nye stikkontakter eller ny belysning kommer du ikke langt uten riktige kabler. Hos WATTOO.NO har vi et bredt utvalg av mange forskjellige kabler, ledninger og rør til dine elinstallasjoner, så du raskt og lett kan komme videre i arbeidet.

Men nye kabler eller ledninger er ikke kun nyttig når det skal installeres nytt elektromateriell, de er også verdifulle når boligen skal gjøres mer energieffektiv og sikker. Det kan nemlig være en god idé å skifte ut gamle installasjonskabler med jevne mellomrom, da nedslitte kabler kan gi økt brannfare.
Nedenfor finner du gode råd til kjøp av kabler og ledninger, så du kan ta den helt riktige beslutning.

Generelt om kjøp av kabler

Vi bruker kabler overalt i våre boliger, og de brukes i forbindelse med det meste av elektromateriell, lamper og verktøy. Kabler er med andre ord en stor del av hverdagen, og derfor er det en god idé at du gjør deg noen overveielser før du kjøper nye ledninger til din belysning, din antenne eller noe helt annet. I utgangspunktet er det ikke vanskelig å finne svært billige kabler, men det kan sjeldent anbefales, i hvertfall ikke hvis du vil minske brannfaren og redusere ditt samlede energiforbruk.

Det er typisk slik at de billigste kablene ikke inneholder solide kobberledere og er dårlig isolert. Det medvirker ikke kun til at din strømregning fort stiger, men det er også en potensiell brannrisiko, da dårlig isolasjon og varmeavledning kan føre til antennelse av dine kabler.

Derfor er det alltid en god idé å undersøke kablene du vil kjøpe selv om du kan spare penger på ukjente og billige merker. Det er det neppe verdt i forhold til å sikre boligen på best måte, og i forhold til å spare penger på strømregningen din.

Gode råd i forbindelse med kjøp av installasjonskabler
Alle hus har innlagte installasjonskabler, uansett om du legger merke til dem eller ikke. Typisk er kablene plassert på loftet i veggen eller i bakken, og derfor tenker man kanskje ikke så mye over dem. Installasjonskabler kan imidlertid som alt annet bli slitte, og derfor kan det være en god idé å få dem skiftet ut.

En helt vanlig installasjonskabel består av en faseleder, en nulleder og en jordleder, som typisk er 3x1,5 mm2. Men alle kabler er på ingen måte likt sammensatt, og det kan godt svare seg å investere i installasjonskabler av høy kvalitet hvis de gamle skal skifter ut, eller det skal installeres nytt elektromateriell.

De installasjonskablene du finner hos WATTOO.NO er alle produsert i høy kvalitet, og alle kablene kommer med massive kobberledere. Kobber er en god varmeleder, og jo tykkere kobberlederen er i kablene dine, jo bedre. Gode installasjonskabler som dem du finner her på siden, er effektive til å lede varme, og de er godt isolert, noe som sikrer deg mot antennelse eller uhell.

Dessuten er det også en fordel at dine kabler er halogenfrie, fordi det ytterligere minsker brannfaren, og fordi de er mer miljøvennlige installasjonskabler. Gode produsenter av installasjonskabler er merker som NKT, Nexans og Wasköning-Walter.

Se alle produkter i kategorien Elektromateriell