Sikker levering

- i hele Norge

Frakt 99 kr.

- fri frakt over 2500 kr.

Alle kan handle

- både bedrifter og private

Enkel bestilling

- raskt og trygt

Downlightkabel

Downlights er blitt populære i Norge og de finnes nå mange forskjellige steder, fra badet, til kjøkkenet og gangen. Derfor er det også viktig å ha det riktige materiale til monteringen av downlights, og her finner du alltid et moderne utvalg. Hos WATTOO.NO forhandler vi downlightkabler fra de beste produsentene, noe som sikrer deg et godt og holdbart produkt.

   

  1. 3G1,5 mm² downlight-kabel (flertrådet ledning, varmebestandig 90°, sort) - pr. meter
    inkl. mva NOK 18,00

   

Men hva er det egentlig som er spesielt med downlightkabler, og hvorfor bruker man dem til downlight? Det ser vi nærmere på i neste avsnitt hvor du kan lese mer om å finne den riktige downlightkabel, og hva du generelt skal se etter når du skal investere i nye ledninger som for eksempel installasjonskabler eller lampeledninger.

Kjøp av gode downlightkabler

For å få det optimale ut av dine downlights krever det gode ledninger, og downlightkabler er produsert til formålet. En av tingene som skiller downlightkabler fra vanlige lampeledninger er at downlightkabler kommer med større ledere, hvilket er en fordel for dine downlights.

Noe du skal være oppmerksom på når du kjøper downlightkabler er at det ofte er påkrevd å kjøpe kabler med jordleder, selv om dine downlights ikke krever det. Jordlederen skal føres med rundt når du sløyfer mellom 230V downlights. Du kan bruke downlightkabler uten jordleder til downlights hvor det ikke skal sløyfes og som selvfølgelig ikke krever jordleder.

En siste ting som er verdt å overveie før du kjøper nye downlightkabler er hvorvidt du ønsker halogenfrie kabler. Typisk egner halogenfrie kabler seg veldig godt til installasjoner hvor det er høy varme. Halogenfrie downlightkabler er nemlig varmefølsomme, og i tilfelle av brann utleder de ikke samme giftige røyk som normale kabler og ledninger gjør. 

Generelt om kjøp av ledninger og kabler
Felles for alle ledninger og kabler er at du skal vite hvor mange meter du trenger. Hos WATTOO.NO finner du typisk de spesifikke ledningene eller kablene i mange forskjellige lengder, og våre downlightkabler kan fås helt opp til 100 meter. Husk alltid å få litt mer enn du har behov for da det fungerer som en ekstra sikkerhet i forhold til å ha nok materiale å jobbe med når elinstallasjonene skal på plass.

En annen mulighet er selvfølgelig å kjøpe kablene etter oppmålte lengder, og her kan vi også hjelpe. Dette kan være en god mulighet hvis du har bruk for lange kabler, eller omvendt, hvis dine downlightkabler skal være kortere enn standardmålene produsentene stiller til rådighet.

Videre er det også alltid en god idé å overveie hvor mange ledere kablene eller ledningene skal inneholde. Typisk kan du velge mellom to og tre ledere, alt etter hvorvidt det er nødvendig med jordleder eller ikke. Dette er typisk bestemt av det du skal installere, men når det handler om downlights er det ofte påkrevd at kablene skal ha jordleder.

Se alle produkter i kategorien Elektromateriell - Kabel, ledning & rør